TRENING

KAKO DA KREIRATE EFEKTNU PREZENTACIJU ZA JAVNI NASTUP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zbog čega je ovaj trening osmišljen?

Procena je da se u svetu u toku samo jednog dana održi oko 30 miliona (dobro čitate) prezentacija. Nažalost, više od 90% prezentacija je toliko dosadno, da se ova pojava popularno naziva „Death by PowerPoint“ ili „PowerPointless”, sugerišući da niko nikog ne sluša.

Da li je i vas strah da će vaša prezentacija biti među ovih 90%?

Nikad vas niko nije učio kako da kreirate zaista efektnu prezentaciju?

Imate dilemu kako da izradite prezentaciju kojom ćete privući pažnju umesto da napravite pravu katastrofu?

Ne znate kako da sve „upakujete“ i plus imate premalo vremena da kreirate prezentaciju kakvu želite?

Za početak, uopšte ne znate odakle da počnete?

Šta ćete naučiti na ovom treningu?

Svaku vizuelno lepu prezentaciju čine dizajnirani slajdovi. Na ovom treningu ćete naučiti kako da uklopite 5 gradivnih elemenata dizajna (tekst, slika, boja, prostor i kompozicija) tako da dobijete efektnu prezentaciju, koja će privući i zadržati pažnju vaše publike od samog početka do kraja. 

Dakle, na ovom treningu ćete kroz primere naučiti konkretne stvari:

 • Kako da uključite svoju kreativnost, osmislite priču i prenesete ključne poruke publici kroz kreiranje strukture prezentacije, a da je u sledećoj fazi „isporučite“ kroz slajdove;
 • Kako da odaberete odgovarajući templejt za vašu prezentaciju;
 • Kako da odredite koliko teksta treba da sadrže slajdovi, koje fontove da koristite i kako da ih implementirate u vašu prezentaciju, tako da se oni vide na bilo kom računaru;
 • Kako da odaberete odgovarajuće slike za vašu prezentaciju kao i sa kojih sajtova da skinite bespalatne fotografije visoke rezolucije;
 • Kako da koristite ikonografiku za vašu prezentaciju, kako biste dosadne podatke prikazali na interesantan i vizuelno lep način;
 • Kako da koristite boje u zavisnosti od vizuelnog identiteta firme, cilja i svrhe prezentacije, starosne i polne strukture publike i sl. i kako da odredite koje se boje uklapaju;
 • Kako da pametno iskoristite prostor i strukturirate vašu prezentaciju na pravi način;
 • Kako da na jasan i jednostavan način prikažete podatke na slajdovima kroz 3D grafikone i dijagrame;
 • Zašto ne treba da koristite bulete u vašoj prezentaciji i čime ih možete zameniti na efikasan način;
 • Kako da odaberete i uklopite odgovarajući tekst, slike, grafikone, tabele i boje u odgovarajuću kompoziciju (layout), a da vaša prezentacija istovremeno zadrži uniformnost;
 • Kada i kako da koristite animacije i tranzicije (prelaze);
 • Kako da povežete sve prethodno pobrojane elemente u jednu celinu;
 • Kako da pravilno predstavite prezentaciju koju ste kreirali?

I još mnogo toga KORISNOG i APLIKATIVNOG. 

Šta nije cilj treninga?

Cilj treninga nije da naučite da koristite PowerPoint. Rad u ovom programu je vrlo jednostavan i svako ume da ubaci tekst i sliku na slajd.

Kome je terening namenjen?

Trening je namenjen svima koji često izrađuju prezentacije, a nisu dizajneri po struci. Ukoliko želite da bolje komunicirate sa svojim kolegama, nadređenima ili klijentima, bez obzira na to da li ste profesor, direktor, menadžer ili student, primenjujući tehnike koje ćete naučiti na ovom kursu, moći ćete da kreirate prezentacije koje će vas izdvojiti od ostalih, po čemu će vas publika pamtiti.

Koja je cena treninga?

Cena treninga je 4 900 din za zaposlene.

Popust za studente i nezaposlene 20% (3 900 din).

Ukoliko želite da se trening održi u prostorijama vaše firme, kontaktirajte nas

Šta ja dobijam pohađanjem ovog treninga?

Pored konkretnih teoretskih osnova, koje ćete dobiti pohađanjem prvog dana ovog treninga, svoja znanja ćete odmah moći da primenite na konkretnim primerima (čim se vratite kući). Drugog dana treninga imaćete priliku da tokom javnog prezentovanja pred ostalim učesnicima dobijete konkretne smernice o dobrim stranama vaše prezentacije i onome što bi trebalo popraviti u  budućim prezentacijama.

Pored svega navedenog, pripremili smo i nekoliko upitnika koji će vam u početku biti vrlo korisni prilikom kreiranja prezentacije. Naravno, kako budete sticali iskustvo, kasnije ćete ovaj vrlo važan i složen posao obavljati bez njih.

Za sve učesnike konsultacije i sugestije u vezi sa prezentacijama koje će kreirati u narednih godinu dana su potpuno besplatne.

Koliko traje trening?

Trening traje 2 dana po 4 sata.

Gde se održava trening?

Trening se održava u prijatnom ambijentu parka Košutnjak, u konferencijskoj sali hotela Trim

Adresa hotela: Kneza Višeslava 72, Beograd

Na linku ispod pogledajte gde se nalazi i kako da lakše dođete do hotela Trim na Košutnjaku. 

Kliknite ovde.  

hotel trim sala

Ko drži trening?

Trening drži osnivač sajta profesionalneprezentacije.rs Slavica Antonić. Iza sebe ima bogato iskustvo od nekoliko stotina prezentacija kreiranih od 2009. godine do danas. Prezentacije su različitih tipova i namena, na srpskom i engleskom jeziku: od prezentacija firmi i njihovih proizvoda i usluga do prezentacija za odbranu master radova i doktorskih disertacija. Tako ćete na ovom treningu dobiti jasne smernice potkrepljene konkretnim primerima i znanjima, stečenim tokom osmogodišnjeg iskustva autora profesionalnih prezentacija. 

Koji je broj učesnika na treningu?

Predviđen broj učesnika je do 10.

Kako da se prijavim na trening?

Na trening se možete prijaviti telefonom na br. 062 96 86 847, e-mailom na adresu office@profesionalneprezentacije.rs ili popunjavanjem upitnika na sledećem linku ovde.  

Može li trening da bude održan u prostorijama naše firme?

Naravno.

Ukoliko želite da trening bude održan u prostorijama vaše firme, samo nam se javite da se dogovorimo oko termina.

Trening ćemo ciljano prilagoditi potrebama vaših zaposlenih, sa fokusom na prenošenje praktičnih znanja, a zatim testiranja na konkretnim primerima. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Scroll to Top